fbpx
Om oss - Peter sotare

Välkommen till
Stockholms modernaste sotare

Peter Sotare: Ventilation, sotning och OVK


Peter Sotare har sitt kontor på Södermalm och arbetar i hela Storstockholm. Från starten har vi sotat Södermalm, Gamla Stan, Reimersholme, Långholmen och Sickla Sjöstad. Idag finns i stort sett alla innerstans fastigheter registrerade i vår databas, gamla som nya. Vi är ca 30 medarbetare och vår verksamhet består av två huvuddelar, sotning och ventilation. Sotningen har vi utfört i över 30 år under det kommunala sotningsmonopolet.

Men sotaryrket har utvecklats, speciellt hos oss på Peter Sotare. För 20 år sedan var 97 procent av arbetet kopplat till svart sot och rensning enligt lagstadgade intervall. Idag är vi ett fullfjädrat ventilations- och sotningsföretag som värnar om hela inomhusklimatet. Över 300 brf:er/fastighetsägare i Stockholm är avtalskunder hos oss. Vi underhåller kontinuerligt ventilationen i fastigheterna och säkerställer luftkvaliteten.

Under de senaste decennierna har vår roll som sotare förändrats dramatiskt

Under energikrisens 70-tal minskades luftomsättningen i hemmen för att spara energi. Insatserna fick trots det goda ändamålet negativa effekter. Både hus och människor mådde sämre, den minskade luftomsättningen bidrog till allergier och mögelproblem. Sotaryrket var på den tiden främst kopplat till svart sot och rensning. 97 procent av arbetsuppgifterna var lagbundna; vi sotade eldstäder, rökkanaler och imkanaler i både restauranger och bostäder.

Sedan 80-talet har vår roll utvecklats till att bli mer omfattande. Peter Sotare är idag ett sotnings- och ventilationsföretag där yrkesstoltheten sitter både i händerna och i kunskapen om inomhusklimatet. Läs mer om vår historia här.

Idag utför vi inte bara sotning av eldstäder och rökkanaler utan även rengöring, projektering, montering och injustering av ventilationssystem på den fria marknaden. Som moderna sotare arbetar vi för att förbättra hela inomhusklimatet.

Om oss - Peter sotare

VI BEHÖVER FLER MEDARBETARE!


Vi tar gärna emot spontanansökningar!
Men är du OVK-besiktningsman, utbildad skorstensfejartekniker, skorstensfejare eller har annan erfarenhet från ventilation – är du extra välkommen. Kolla runt på webbplatsen och besök oss gärna på Facebook där du kan få en känsla av hur det är att jobba hos oss.

Tror du att du passar in i vårt gäng? Skicka i så fall din ansökan med CV till jobb@petersotare.se

VI VÄRNAR OM MILJÖN


Ett friskt inomhusklimat har alltid varit vårt fokus, men vi vill också värna om den yttre miljön. Här är några exempel på hur vårt miljöarbete ser ut i praktiken.

  • Genom att använda en serie olika rengöringsprodukter kan vi alltid anpassa styrkan efter behovet och därmed minska vår miljöpåverkan.
  • För säkerhets skull förvarar vi alla rengöringsvätskor på miljöpallar med uppsamlingskar och absorberingsdukar under. Vätskorna tappas upp från dunktippar, som också är placerade på miljöpallar. Ingenting hamnar i avloppet.
  • Vi tar hand om sot och smuts åt våra kunder. Stoftet samlas ihop och transporteras vidare i speciellt anpassade behållare till en miljövänlig och professionell avfallshantering.
  • Vi byter nu succesivt ut våra fossil-drivna bilar till elbilar.
  • Genom att noggrant planera våra jobb kör vi inte våra bilar i onödan.
  • Sedan februari 2011 tillämpar vi ecodriving för att spara på bränsle och därmed miljön.
Om oss - Peter sotare

PETER SOTARE – DET HÄR ÄR VI

Se fler filmer på vår Youtubekanal.

Kontakta oss


Vi svara gärna på dina frågor och funderingar om sotning och ventilation.

Kontakta oss