fbpx
Ventilation i Stockholm - Peter Sotare

VENTILATION I STOCKHOLM

Peter Sotare är experter på ventilation och har arbetat med att utföra ventilationskontroller och att förbättra ventilationen i Stockholms flerfamiljshus i 35 år.  Det som har förändrats genom åren är att färre hus ägs av stora förvaltare eller fastighetsbolag och att allt fler hus har omvandlats till bostadsrätter.

Därför måste idag bostadsrättsföreningarna i allt högre grad sätta sig in i alla aspekter som rör boendeupplevelsen – och där utgör inomhusklimatet en av de viktigaste delarna. När bytte ni till exempel ventilationsfilter senast? När utförde ni en ventilationsrengöring? Och hur ser det ut i tvättstugan?

Är du restaurangägare? Vi ser över ventilationen i restauranger också.

VENTILATIONSRENGÖRING STOCKHOLM


Vi kan det här med ventilationsrengöring. Kontakta oss på Peter Sotare om du vill ha hjälp av oss. Du kanske inte kommer ihåg när ventilationen rengjordes senast? Ingen fara, vi kontrollerar om det behövs, annars bokar vi in en tid senare då vi kan komma och rengöra ventilationen.

Vi utför ventilationsrengöring i Stockholm med omnejd.

Se vår film om friskare inomhusklimat

PRENUMERERA PÅ BÄTTRE VENTILATION


Gör som över 300 ägare av fastigheter i Stockholm – bli prenumerant hos oss. Då behöver du inte hålla reda på när det är dags att rengöra kanalerna i tvättstugan, i kök eller badrum. Vi tar också hand om den obligatoriska ventilationskontrollen (OVK).

Läs mer om prenumerationen eller ring och beställ på 08-40 88 66 00. Ingen bindningstid! Vid kontakt med oss förenklar det om du kan peka ut dontypen/typerna i din fastighet. Här hittar du en lista på olika ventilationsdon.

OMBYGGNAD


Om ni planerar att bygga om i fastigheten kan det vara klokt att redan i projekteringsstadiet tänka till angående ventilation och rökkanaler. Läs mer om hur vi kan hjälpa er med ventilation.

Ventilation i Stockholm - Peter Sotare

FYRA STEG FÖR ETT FRISKARE INOMHUSKLIMAT


  1. Identifiera problemet – ofta vet de boende att ventilationen är dålig och känner av symptom av dålig inomhusluft. Om ni vill vara på säkra sidan mäter vi gärna upp luftflöden med vår tekniska utrustning.
  2. Åtgärda – vi offererar vad det kostar att genomföra åtgärder som kanalrensning, injustering av luftflöden, obligatorisk ventilationskontroll (OVK) med mera.
  3. Inför varje arbete aviserar vi de boende i god tid och hjälper föreningen att formulera information om varför ni beslutat att ge dem ett friskare inomhusklimat.
  4. Vi genomför arbetet, avrapporterar till er samt ser till att det är rent och snyggt efteråt.

Så här rengör vi ventilationen i din lägenhet.

Hur bra är DITT inomhusklimat egentligen? Gör vårt test!

FRÅGOR & SVAR OM VENTILATION – FAQ


HUR OFTA BÖR MAN RENSA FASTIGHETENS FRÅNLUFTSVENTILATION?

För att säkerställa ett gott inomhusklimat med god luftkvalitet rekommenderar vi att systemet rengörs vart tredje år. Huvudvärk, allergi och dålig lukt kan vara tecken på dålig luftomsättning.

HUR OFTA BÖR SERVICE OCH FILTERBYTE SKE OM MAN HAR FTX-VENTILATION?

Ett vanligt serviceintervall är 2 ggr om året och filterbyte 2-4 ggr om året. Men hur ofta det behövs beror väldigt mycket på vilken typ av lokal som avses. Ett aggregat i ett gym kräver tex betydligt mer service än ett system på en liten arbetsplats eller i en bostad.

VI BESVÄRAS AV MATOS FRÅN GRANNEN ELLER RESTAURANGEN I BOTTENVÅNINGEN, KAN NI HJÄLPA OSS?

Matos, cigarettrök, sopor, och eldningsrök är dofter som ibland dyker upp där de inte hör hemma. Vi kommer gärna och gör en besiktning. Ibland kan det vara enkelt att åtgärda, andra gånger krävs fördjupad undersökning. Kontakta oss gärna.

VI HAR KALLT I VÅR LÄGENHET. DET BLÅSER IN FRÅN VENTILATIONSKANALEN PÅ VÄGGEN. SKA DET INTE SUGAS UT LUFT IGENOM DEN ISTÄLLET?

Om det kommer in luft via en ventil kring ett fönster är det troligtvis en friskluftsventil där det ska tas in luft. Att få in luft är en förutsättning för att få ut luft ur bostaden. Om det däremot blåser in luft genom en frånluftsventil (vanligtvis placerad i taket eller högt upp på vägg i kök, bad och wc) är det ett tecken på obalans eller något annat fel på ventilationen. Kontakta oss så hjälper vi dig vidare.

Här är exempel på hur en ventil/ett don kan se ut >>

VENTILATIONSRENGÖRING I 30-TALSFASTIGHET

Kontakta oss


Vi svara gärna på dina frågor och funderingar om sotning och ventilation.

Kontakta oss