fbpx
Sotare i Stockholm - Peter Sotare

SOTNING I STOCKHOLM

STOLTA SOTARE I STOCKHOLM I 40 ÅR


I 40 år har vi på Peter Sotare med stolthet utfört sotning i Stockholm, främst i Södermalms och Gamla Stans fastigheter och restauranger, OCH VI FORTSÄTTER SOTA! Vi har hittills gjort detta under det kommunala sotningsmonopolet. Men det är nya tider nu – vi vill ha kunder som väljer oss och gillar oss, och som vi gillar tillbaka.

Du väljer sotare

Vi lämnade det så kallade sotningsmonopolet den 1 oktober 2014, och för att samarbetet med dig som kund ska fortsätta behöver du göra ett aktivt val – läs mer och fyll i blanketten på denna sida och skicka in den till Storstockholms brandförsvar, så sotar vi hos dig också.

Du kan alltså välja vilken sotare du vill! Och det är här vi vill vara som företag – på den fria marknaden.

Har du några frågor om sotning?

Sotare i Stockholm - Peter Sotare

FRÅGOR OCH SVAR OM SOTNING – FAQ


HUR OFTA BÖR MAN SOTA?

Om du valt oss som sotare är det vår skyldighet är att utföra sotning inom de intervall som föreskrivs i lagtexten. En kakelugn eller öppen spis med rökkanal ska till exempel sotas vart tredje år om du trivseleldar. Eldar du för uppvärmning ska sotning utföras varje år. Du som nyttjar din eldstad mer frekvent har behov av att sota oftare än vad lagen föreskriver. Genom att göra detta minskar du soteldsrisken, värnar miljön och minskar din bränsleförbrukning.

VEM TAR HAND OM SOTNINGEN NU FÖR TIDEN? MONOPOLET ÄR JU BORTA

Det är kommunen som ansvarar för att sotning och brandskyddskontroll utförs. Lagen om skydd mot olyckor reglerar detta. Det är alltså framförallt i brandförebyggande syfte. För att utföra brandskyddskontroll och sotning upphandlar brandförsvaret arbetsuppgifterna från olika företag. Du kan dock välja annan sotare än den som kommunen upphandlat. Kontakta oss så hjälper vi dig. Brandskyddskontroll ska ske av från Storstockholms brandförsvar delegerad person/företag.

Kontakta oss för mer information om våra sotningstjänster.

PRENUMERERA PÅ EN SOTARE


Gör som över 300 ägare av fastigheter i Stockholm – bli prenumerant hos oss. Då behöver du inte hålla reda på när det är dags att sota. Läs mer om prenumerationen eller ring och beställ på 08-40 88 66 00. Ingen bindningstid!

BLANKETTER
Blankett för att byta till Peter Sotare
ROT-arbete tilläggsavtal

Kontakta oss


Vi svara gärna på dina frågor och funderingar om sotning och ventilation.

Kontakta oss