fbpx
OVK - Peter Sotare

DAGS FÖR OVK-BESIKTNING?

Peter Sotare har lång erfarenhet av OVK besiktningar i Stockholm. Som fastighetsägare har du ansvar för att den obligatoriska ventilationskontrollen (OVK) är utförd och godkänd. Peter Sotares riksbehöriga besiktningsmän utför kontrollen som övervakas av stadsbyggnadskontoret/byggnadsnämnden. Vi hjälper till att informera hyresgästerna eller bostadsrättsinnehavarna och tar hand om aviseringen och nyckelhanteringen. Efter utförd ventilationskontroll åtar vi oss gärna att åtgärda de anmärkningar som eventuellt framkommit. Vi hjälper er därmed att bibehålla ett friskt inomhusklimat. Vill du lära dig mer om inomhusklimat är du välkommen på ett av våra kostnadsfria OVK- och inomhusklimatmöten. Du kan också läsa mer på Boverkets hemsida om vilket besiktningsintervall som gäller för din fastighet.

OVK - Peter Sotare

BOKA ETT KOSTNADSFRITT OVK-MÖTE


Vad innebär obligatorisk ventilationskontroll – OVK? Hur bör Brf-styrelsen arbeta för att få ett gott inomhusklimat och en godkänd ventilationskontroll år efter år? Vem är ansvarig för att OVK utförs och vad händer om man struntar i den?

På vårt kostnadsfria OVK- och klimatmöte tar vi bland annat upp dessa punkter där du kan ställa frågor och även byta erfarenheter med andra föreningar och fastighetsägare.

Frågor om OVK


HUR OFTA SKA OVK (OBLIGATORISK VENTILATIONSKONTROLL) SKE I FASTIGHETEN?

Byggnad och typ av ventilationssystemIntervall
Förskolor, skolor, vårdlokaler och andra liknande byggnader. Oavsett typ av ventilationssystem3 år
Flerbostadshus, kontorsbyggnader samt personalutrymmen och kontor i industribyggnader och liknande. FT-, FTX-ventilation.
3 år
Flerbostadshus, kontorsbyggnader samt personalutrymmen och kontor i industribyggnader och liknande. S-, F-, FX-ventilation
6 år

Olika ventilationssystem
S-ventilation = Självdragsventilation
F-ventilation = Mekanisk frånluftsventilation
FT-ventilation = Mekanisk från- och tilluft
FX-ventilation = F-ventilation med återvinning
FTX-ventilation = FT-ventilation med återvinning

Kontakta oss


Vi svara gärna på dina frågor och funderingar om sotning och ventilation.

Kontakta oss