fbpx

Ventilationsrengöring Liljeholmen

Över 30 års erfarenhet inom OVK & ventilation i Liljeholmen med omnejd!

Peter Sotare är en ledande aktör inom ventilationsrengöring och OVK för både privatpersoner, BRF och företag på Liljeholmen. Vi har försett Liljeholmen och omgivande områden med professionella ventilationstjänster i mer än 30 år och på nuvarande tidpunkt förfogar vi över 300 kunder över i princip hela Stockholm som vi kontinuerligt underhåller ventilationen för.

Vi tillhandahåller följande ventilationstjänster i Liljeholmen:

  • Ventilationsbesiktning & ventilationsrengöring
  • OVK besiktning (Obligatorisk Ventilationskontroll)
  • Installationer av ventilationssystem, ventilationsfläktar & ventilationsaggregat

Varför är ventilationsrengöring viktigt?

Många människor ägnar dessvärre alldeles för lite eller ingen som helst uppmärksamhet åt rengöring av ventilationskanalerna, men faktum är att det är en av de mest kritiska komponenterna i alla VVS-system. Att inte rengöra fastighetens luftkanaler kan orsaka stora problem på lite längre sikt.

De tre huvudfaktorerna är:

Hälsa – Ventilationssystemets luftfilter är utformade för att fånga upp damm och andra skadliga partiklar så att de inte färdas genom inomhusluften. Med tiden så blir hålen i själva luftfiltret/ventilationsfiltret igensatta vilket innebär att luftflödet försämras och det blir svårare för ren luft att ta sig fram genom systemet. Detta i sin tur kan både skapa och förvärra olika hälsoproblem (allergier, migrän, astma, andningssvårigheter, sömnproblem, trötthet, med mera) då ohälsosam luft färdas genom ventilationssystemet.

Energikostnadsbesparing – De flesta av oss har någon gång lagt handen över insugningsröret på en dammsugare och lyssnat på när dammsugarmotorn försöker att arbeta febrilt för att försöka få bort blockeringen. Ett VVS-system har ett liknande problem när det försöker att tvinga fram luft genom igensatta ventilationskanaler. När luftkanalerna inte har rengjorts regelbundet så måste VVS systemet jobba hårdare vilket resulterar i högre energiräkningar.

VVS-systemets livslängd förkortas – Ett VVS-system kostar mycket pengar och kontinuerligt underhåll är väldigt viktigt. När ventilationskanalerna är smutsiga/igensatta tvingar det VVS-systemet att arbeta både oftare och hårdare vilket leder till att livslängden för VVS systemet förkortas avsevärt. Eventuella upplevda besparingar genom att inte rengöra ventilationskanalerna kommer med största sannolikhet att slå tillbaka på lite längre sikt.

Med över 35 års erfarenhet inom OVK och ventilationsrengöring på Liljeholmen så kan vi garantera att vi levererar ventilationstjänster enligt branschens bästa praxis. Ventilationsrengöring kommer säkerställa att ni får ett hälsosammare inomhusklimat och lägre energiräkningar och med största sannolikhet även förlänga livslängden på fastighetens VVS system.

Om du har några frågor om OVK (Obligatorisk ventilationskontroll) & ventilationsrengöring, kontakta oss på 08-40 88 66 00. Vi erbjuder gärna kostnadsfri expertrådgivning!

Kontakta oss


Vi svara gärna på dina frågor och funderingar om sotning och ventilation.

Kontakta oss